Nortura Rudshøgda: Ny baconteknologi til Norges største baconfabrikk
Kunde: Nortura, 2017
Med Skalas nye baconteknologi har den tradisjonelle produksjonsmetoden blitt byttet ut med transportbaner som kontinuerlig transporterer baconsidene gjennom varmebehandling og kjøling.
Tidligere ble koke- og røykeprosessen av bacon hos Nortura Rudshøgda håndtert manuelt, med flere personer involverte i produksjonen, fordelt på ulike skift. Tradisjonelt henges baconsidene på kroker og føres inn og ut av bl.a. kokeskapene manuelt.
Prosjektløsning fra Skala
Med Skalas nye baconteknologi har den tradisjonelle produksjonsmetoden blitt byttet ut med transportbaner som kontinuerlig transporterer baconsidene gjennom varmebehandling og kjøling.
Fordelen med «liggende» baconproduksjon:
- Lavere produksjonskostnader
- Bedre utbytte, lavere svinn i hele prosessen.
- Mindre temperaturvariasjon: Alt bacon får mer eller mindre samme temperatur når sidestykkene transporteres og kjøles/fryses liggende – temperaturutlikning i big box.
- Økt kjøleromkapasitet: Fire ganger så mye på samme gulvareal som tidligere. Teknologien har potensial til å brukes i flere fagområder innen næringsmiddelindustrien som f.eks. kjøtt og fisk.