12.4.2023

Møt Thomas i Skala Fast

Møt Thomas i Skala Fast

Thomas Sommerstad er leder for den delen av Skala som leverer maskiner og produksjonslinjer til næringsmiddelindustrien - Skala Fast.

Kan du si noen få ord om deg selv?

Jeg er oppvokst på Toten, samboer med Mette og sammen har vi to barn på 1 og 4 år. Jeg begynte karrieren på Hoff Norske Potetindustrier på Gjøvik og var syv år i matindustrien, før jeg hadde et åtte års avbrekk i olje- og gassbransjen. I Skala har jeg jobbet i snart to år nå, tiden flyr når man har det gøy! Jeg er så heldig at jeg hele tiden har jobbet med det jeg brenner for - automasjonsløsninger! Det å skape nye og forbedrede løsninger er utrolig gøy og ikke minst givende.

- Automatisering er noe jeg brenner for. For meg betyr det effektivisering, og i mange sammenhenger, bærekraft.

Hvorfor ville du starte i Skala?

Dette høres litt klisjéaktig ut, men når jeg jobbet på Hoff for 17 år siden, tenkte jeg alltid at det hadde vært gøy å jobbe hos Landteknikk (nåværende Skala AS). De leverte så mange spennende maskiner og prosjekter, og nå er jeg en del av det!

Hvem er Skala Fast?

Skala Fast er Skala-gruppens spesialist på prosess- og bearbeidingsløsninger til matindustrien. I samarbeid med de øvrige selskapene i Skala-gruppen og våre dedikerte partnere, kan vi tilby komplette løsninger. Alt fra råvarehåndtering til ferdig palletert vare, både innen kjøtt, fisk, mat og drikke.

Kan du gi et eksempel på et prosjekt dere har levert?

Vi ferdigstilte en produksjonslinje tidligere i år som skal grille produktet til kunden vår. Dette var et prosjekt hvor vi tok for oss transportbånd for innmating av produkt, selve grillingen, automatisert vending av produktet og skallfrysing. I tillegg til prosjektering av selve produksjonslinjen og gassrør montasje inn til produksjonen, leverte vi også risikoanalyse og alarmsystem.

Som leder for Skala Fast, hvordan ser du på fremtiden?

Verden er i konstant utvikling. Bærekraftighet, miljøet og ikke minst teknologien rundt oss utvikler seg raskt, derfor er det er viktig at vi hele tiden leter etter nye innovative løsninger for våre kunder. En av våre styrker er at vi har partnere med høyt fokus på innovasjon og utvikling, og når vi kombinerer det med vår prosjekterfaring og tverrfaglighet innad i gruppen, vil jeg tørre å påstå at vi er unike i markedet.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

Da er det familien som har hovedfokus, løping og truer i skog og mark.

Ta kontakt med Thomas:

E-post: thomas.sommerstad@skala.no
Mobil: 926 09 988