27.10.2023

Høyteknologisk emulgering

Høyteknologisk emulgering

I mer enn 70 år har KARL SCHNELL vært pioneren innen emulgeringsteknologi.
Emulgatorene fra vår partner KS er kjernekomponenten i en rekke innovative prosesslinjer som er levert til næringsmiddelindustrien.  

Kvaliteten på pølser, vegetariske delikatesser, kjæledyrmat samt baby- og purémat er hovedsakelig basert på en utmerket fin emulsjon. Mye av dette er takket være intelligente kombinasjonen av flere skjære-prinsipper KS har utviklet i én og samme maskin. Sammenlignet med konvensjonelle metoder oppnås det en høyere finhetsgrad og med en bedret konsistens på på produktet under produksjonprosessen.

Innenfor emulgator seriene til KS, finner du blant annet FL-serien (høykapasitetsmaskiner). Dette er robuste og effektive emulgatorer designet for bruk i  prosesslinjer som jobber kontinuerlig.

FL 175 Serien

KARL SCHNELL tilbyr en innovativ videreutvikling av de tradisjonelle emulgatorene, og den nye FL175 emulgatoren gir blant annet følgende teknologiske fordeler:

  • Matingen via skrue om gir bedre temperaturkontroll selv med stive produkter.
  • Manifold-skjæresett som muliggjør nesten kontaktfri skjæring for eksepsjonell finhet og best konsistens. I tillegg oppnås lav slitasje på skjæreverktøyene.
  • Produksjon av fin emulsjon fra frosne, ferdig kuttede råvarer er mulig uten ekstra forberedelses innsats.
  • KS emulgatorer i FL-serien gir en inngang til prosess automatisering for produksjon av emulgerte produkter.

Fordelene med KS Emulgator FL175 er uovertruffen fleksibilitet i ulike bruksområder, ved lav temperaturøkning og ekstremt korte emulgeringstider. I tillegg er dette høyteknologiske maskineriet preget av lang levetid til lave produksjonskostnader.

FL 225 Serien

FL225 henholdsvis FL248 er de sterkeste emulgatorene fra KS!
Med kapasitet fra 5 000 kg/t (for prosessering av ultratørre og kalde råvarer med høy fast andel) opp til 25 000 kg/t (for prosessering av råvarer med lavviskositetsegenskaper) setter de standarden der det er behov for å håndtere større mengder.

Det nye driv konseptet til KS med moderne servoteknikk er en ytterligere milepæl når det gjelder effektiv, prosess optimalisert produksjon.
Vannkjølte motorer med høyt dreiemoment garanterer en hygienisk og støysvak drift.

Den automatiske knivjusteringen – AMN, utviklet av KARL SCHNELL, tillater en nøyaktig og automatisk justering og etterjustering av skjæresett.
Dette sikrer skjærenøyaktighet med jevn skjærekapasitet, resultatet av dette reproduserbar og konstant produktkvalitet og ikke minst betydelig lengre levetid på skjæreutstyr.

Emulgator kan kombineres med blant annet med:

  • Vakuum tilknyttning
  • Matesystemer som sikrer kontinuerlig produktflyt.
  • Direkte varme- og kjølesystemer på matebeholderen muliggjør nøyaktig temperaturkontroll.
  • Separasjonsanordninger fjerner uønskede materialer og skaper dermed ytterligere konstant høy kvalitet og sikker produksjon.